Digital governance og digital transformation – Stockholm

Digital Governance, Planning & Business Capabilities

Digital disruption och nya företagsmodeller påverkar redan de flesta verksamheter. Det sker samtidigt som högre krav på dokumentation och compliance, i form av regleringar och förordningar. I och med att företag ska ställa om, tänka framåt och anpassa sig, behövs även ett konstant fokus på dessa ökade krav. Företag, verksamheter och organisationer upplever också internt en stigande press på att dokumentera och rätta sig efter; Vad ska sorteras bort? Vad ska det investeras i? Vilka eller vilken service ska byggas ut, och hur kan man reducera IT-kostnader samtidigt som man orienterar sig till att bli en mer serviceinriktad verksamhet med digital governance? Hur gör man den digitala transformationen till en succé?

Vi upplever att många verksamheter fortfarande har utmaningar med att sammankoppla information och få insikt i hur strategi ska implementeras och hur verksamheter kan garantera datakvalité. Det handlar om att vi har styr på vilken data som bearbetas av vem och vem den delas med. Detta kräver ett fokus på att faktiskt kunna leda förändring och informationsstyrning samt Digital Governance.

Vi upplever även att många verksamheter har projektleveranser eller data i Excel, Visio och/eller i rapporter som är mycket svåra att hålla uppdaterade. Varje Excel ser annorlunda ut, varje rapport är tydlig för den som skrivit den, otydlig för någon annan. Seminariet visar hur det på ett bättre sätt går att hantera den komplexitet som en modern verksamhet idag innebär.
Seminariet belyser erfarenheter från SEB, styrning av strategi. Samtidigt supplerar vi med ett inlägg från Annika Klüver, om kopplingen mellan strategi och capability maps. Slutligen, kommer vi at visa fördelarna med att använda MooD och Signavio för att dela information och skapa en digital styrning tvärs över IT och verksamheten i sin helhet.  Det finns även möjlighet att träffa partners från MooD och Signavio som är viktiga plattformar för hantering av master data och processoptimering till att skapa en Digtal Governance och som båda underlättar den digitala resan.

Det hela avslutas med lunch och mingel.

Agenda:
• Välkomst
• Digital planläggning och governance , case från SEB
• När 1+1 ger 3, presentation av MooD och Signavio, case från Ørsted
• Capability Maps och the Milky Way, inlägg från Annika Klüver
• Frågor och diskussion
• Lunch 12:00+

Vänligen anmäl till deltagande, först till kvarn, begränsat antal platser!
• Varaktighet – 3 timmar, 09:00 – 12:00
• Datum – Tisdag, September 18, Stockholm
• Språk – Svenska/ Engelska

By signing up to the event, you accept you may get contacted later with news or other related events by Staun&Stender.