Enterprise-Arkitekt, Practioner, 4-dages kursus

Kursusformål:

Kurset er en naturlig forlængelse af IT-Arkitektur, Foundation.

Kurset fokuserer på Enterprise-Arkitektur, som er en tværgående disciplin med fokus på sammenhænge og fælles informationsdeling på tværs af virksomheder. Hvor Foundation handler om at forstå hvad der findes af begreber og termer, så handler Foundation om at dykke ned i denne værktøjskasse. Dvs. kurset fokuserer på:

  • at forstå hvad som er Enterprise-Arkitektur (EA), og hvornår er det domæne-arkitektur eller andre roller.
  • Hvilke arbejdsopgaver og procesunderstøttelse knytter sig til en EA-rolle? 
  • Hvordan sikrer man strategi og arkitektur hænger sammen, sådan at en virksomhed kan omstille sig.
  • Hvad er “coherency”, “alignment” og “strategi-eksekvering”?
  • Hvilke metoder og rammeværker kan benyttes? Hvornår er ArchiMate, TOGAF, DMN og BPMN relevante værktøjer?
  • Hvilken rolle har EA når en forretnings strategi skal realiseres?
  • Hvad er en referencemodel, hvordan kan den anvendes?
  • Værktøjer og repositories, hvordan kan de benyttes til analyse, vurderinger og bedre samarbejde i virksomheden? 
  • Metoder, processer og praktisk anvendelse ved EA – prøv at arbejde i et værktøj.
  • Governance 

Kurset er ikke bare gennemgang af termer og begreber, men også en gennemgang af deres styrker og anvendelsesområder. Enterprise-arkitektur er et stærkt redskab for at lykkes med at skabe digitale sammenhænge i virksomheder, så kurset fokusere også på, hvordan er rejsen, og hvordan kommer man i gang med det. Kurset giver en praktisk gennemgang af de typiske rammeværker som TOGAF, ArchiMate, BPMN, DMN.

Kurset:

Der er tale om et 4-dages kursus, med efterfølgende eksamen på den sidste kursusdag i regi af Dansk IT. Kurset er del af trin to af et tre-trins forløb mod Master, og der er certificering af Dansk IT, som giver dig mulighed for at komme videre på efterfølgende Master-kursus indenfor Enterprise-arkitektur. Kurset udbydes som åbent kursus på dansk, men lukkede kurser kan arrangeres på engelsk.

Målgruppen:

Alle med interesse for IT og IT-planlægning og IT-projektarbejde kan deltage, men kursister bør bestå Foundation før Practioner. Måske du allerede har en rolle som IT-arkitekt eller ekspert på et løsningsområde, måske du stræber efter at få den fulde certificering på arkitekturområdet fra Foundation, videre til Practioner og til Master. Med en formel certificering på din arkitekturviden, kan du aktivt bidrage til bedre projekter og IT-udvikling. Kurset henvender sig til alle, der bevæger sig i grænsefeltet imellem teknik og forretning.

Kursusmateriale

Kursusmaterialet består af eget udviklet kursusmateriale, som er suppleret med relevante materialer fra bl.a. Dansk IT. Materialet foreligger skriftligt, og det fremsendes ca. 10 dage før kursusafholdelse. Alt efter kursistens forudgående viden, må det forventes at bruge op til 2 dage på egenlæsning før fremmøde. Der vedlægges en læseplan til kursister. Kursister bedes selv medbringe laptop og strøm til kurset. Dette er grundet de fleste kilder findes online og den endelige eksamen vil skulle tages gennem Dansk ITs test portal; Hvis kursisten ikke har mulighed for at medbringe egen laptop, har Staun&Stender en begrænset mængde til låns.

Certificering

Kurset er det indledende kursus med certificering af Dansk IT. Der planlægges eksamen med certificering af Dansk IT på kursusdag 4, svarende til sidste dag af kurset. Det er frivilligt at tage certificeringen, som gennemføres som en multiple-choice. Der tillægges en certificeringspris på kr. 3300 excl. moms, som er ekstra i forhold til kursusprisen. Kursusprisen indeholder forplejning, og er excl. moms. Du tilmelder dig certificering samtidig med kursustilmeldingen, med mulighed for aktivt at fravælge eksamen. Selve eksamen tager 90 minutter – dog kan der dispenseres med ekstra 30 minutter, hvis dansk ikke er dit modersmål. Eksamen foregår på dansk, og du består når du kan svare rigtigt på 65% af spørgsmålene.

 

Undervisere

Undervisningen varetages af erfarne undervisere som kender både til teori og praksis gennem konsulentopgaver, undervisning og censuropgaver.  Alle undervisere er certificerede IT-Arkitekter og akkrediterede undervisere godkendt af Dansk IT.
 

Har du spørgsmål til kurset, så kontakt os inden tilmelding:

Kirsten Nielsen Christensen

Management Consultant

M: +45 28 927 646

E: Kirsten.Christensen@staunstender.com

 

Sikr dig plads på kurset, bestil det i dag.